Wednesday, 20. September 2017, Budapest, SOLD OUT! The Sisters Of Mercy /UK/, The Membranes /UK/

from 20. September 2017 - 20:00 till 23:00
Budapest
HungaryBudapest1114 Budapest Budai alsó rakpart, Magyarország1117
Show map
798 people attending
Action description
Szeptember 20-án a rockzene nagy fekete pillanata érkezik el: a hat évvel ezelőtti dupla A38-as koncertje után ismét Budapesten játszik a túlzás nélkül zseniális, egyben sajátos allűröktől sem mentes angolszász zenekar, a The Sisters Of Mercy. Az egyszemélyes együttes, Andrew Eldrich komor hangulatú, irdatlan mennyiségű színpadi füsttel megtámogatott zenekara immár több mint harminc éve a gót, az újhullám és rock színtér megkerülhetetlen bandája. Hogy miért, arról pedig az őszi szezon egyik legsötétebb éjszakáján mindenki meggyőződhet, akinek nem mondanak semmit az olyan dalok mint a Temple Of Love vagy a Dominion/Mother Russia.

https://www.a38.hu/hu/program/the-sisters-of-mercy-uk

A The Sisters of Mercyt immár harminc éve, 1980-ban alakította meg a zenekar egyszemélyes motorja (énekese-zeneszerzője-szövegírója-producere), Andrew Eldrich. A leedsi együttes egy teljes irányzatnak, a komor hangulatú, újhullámos alapokkal elegyített rockzenének mutatott utat és vált legfontosabb képviselőjévé. Pedig a The Sisters of Mercy a kezdetekben vajmi kevés küldetéstudattal rendelkezett, az alapítók (a dobos Eldrich és a gitáros Gary Marx) egyetlen célja az volt, hogy valamilyen módon híres rocksztárok legyenek, és ennek egyetlen útja tűnt járhatónak: bekerülni a kor kulcsfontosságú, John Peel által szerkesztett rádióműsorába.
Nem sokkal később Craig Adams basszusgitáros és Ben Gunn gitáros (őt később a Dead or Alive-ból érkező Wayne Hussey váltotta) csatlakozott a zenekarhoz, Eldrich pedig az éneklésre koncentrált, ezért kiszállt a dobok mögül. Az élő dobot dobgéppel cserélték fel: azóta is ez a Doktor Avalanche-nek nevezett dobgép Eldrich egyetlen "hű társa" a The Sisters of Mercyben.

A Sisters of Mercy kacskaringós pályája során mindösze három sorlemezt készített, ezek közül az első, az 1985-ben megjelent First and Last and Always egyben az induló felállás utolsó albuma volt. A lemezhez kepacsolódó turné során a tagok úgy öszevesztek (egészen pontosan Eldrich veszett össze a többiekkel), hogy a Sisters of Mercy azonnal ketté is vált. A tagok nagy része The Sisterhood néven kezdett koncertezni (elsősorban a The Sisters of Mercy számára írt, ám meg nem jelent számaikat játszva). Eldrichnek sem kellett több, ő is alapított egy Sisterhood nevű zenekart, gyorsan meg is jelentetett egy nagylemezt, így jogi úton ***** lehetetlenné a többiek működését. Akik viszont válaszul The Missonre keresztelték együttesüket, és ezen a néven futottak be meglehetősen fényes karriert.

Ám Eldrich nem csak a jogi csűrcsavarokban alakított elsőrangút, hanem - mint azt következő lemezével bebizonyította - a zenében is. Az 1987-ben megjelent Floodland lemez azóta is a műfaj egyik csúcsteljesítménye: a háttérbe szorult gitárokat éteri billentyűsfutamok, hideg, feszes ütemek váltották fel, egyvalami maradt csak a régi: Eldrich komor hangulatú, jellegzetes éneke és szövegei.

A The Sisters of Mercy a továbbiakban már csak egyetlen lemezt jelentetett meg, az 1990-es Vision Thinget, de ez nem jeleti azt, hogy megszűnt volna a zenekar. Andrew Eldrich, állandóan változó felállásban bár, de folyamatosan koncertezik a Sisters of Mercyvel, és - mint mondja - megtehetné, de nem sürgős számára az új lemez. Könnyen mondhatja: valóságos rock and roll-idolként egéz korszakokat határozott meg személyisége. Akik hat éve ott voltak az A38 Hajó dupla teltházas koncertjén, bizonyíthatják, hogy az eltelt harminc év alatt a Sisters of Mercy mit sem vesztett intenzitásából: letaglózó, misztikus, elemi erejű koncertjei épp olyan hatásosak, mint valaha.

Jegyár: 6500 Ft, elővételben: 5900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Sunday, 16. July 2017, Bursa, Mehmet Ali Sanlıkol & Whatsnext? Featuring TIGER Okoshi

from 16. July 2017 - 21:15 till 23:00
Bursa
TurkeyBursaReşat Oyal Kültürparkı16060
Show map
73 people attending
Action description
Grammy adayı olmuş besteci ve akademisyen Mehmet Ali Sanlıkol, modern caz kompozisyonlarını Türk Müziği etkileriyle birleştirecek özel bir konser için, Japonya kökenli ABD’li caz trompet sanatçısı Tiger Okoshi ve türlere meydan okuyan topluluğu Whatsnext? ile Bursa Festivali’nde sahne alıyor.

İlhamını tasavvuf, mehter ve Klasik Türk Müziği’nden alan Mehmet Ali Sanlıkol bu gecede, Gary Burton, Bruce Arnold, Rakalam Bob Moses gibi caz duayenleriyle olan işbirliğini, aynı zamanda caz akademisyeni olan Tiger Okoshi ile birleştirerek izleyicilere farklı bir gece yaşatacak.

Sanlıkol, New Orleans cazıyla çiftetelli melodilerini birleştiren şaşırtıcı bir senteze yer verdiği son albümü “Resolution” dan eserlerini de festival izleyicisiyle paylaşacak.

Tarih: 16.07.2017
Saat:: 21:15
Yer: BURSA AÇIKHAVA TİYATROSU
Bilet Fiyatı: 18 - 28 TL

Monday, 03. July 2017, Bursa, Şimdi 90’ Lar Metin Özülkü Orkestrası Eşliğinde

from 03. July 2017 - 21:15 till 23:00
Bursa
TurkeyBursaKültürpark 16050 Osmangazi/Bursa16060
Show map
284 people attending
Action description
Türkiye’de bir kuşak 90’ların şarkılarıyla aşık oldu, aşkı yaşadı, hayatı tanıdı. Saf, masum ve iyi niyetli aşkların, kalp çarpıntılarının, yıllar geçse de unutulmayan o ilk heyecanlarının, ayrılık acılarının, kavuşma telaşlarının şarkıları bunlar...

Türk popunun doksanlı yılları muhteşem bir konserle geri dönüyor!

Seksenlerin ağırlığını üzerimizden attığımız, tekerlemeli ve neşeli şarkılarla dans edip eğlenmeyi yeniden keşfettiğimiz o günlerin yeni tanıştığımız yetenekleri, artık bugünün starları. İşte Eda Özülkü, Erdal, Ferda Anıl Yarkın, Hazal, Jale, Metin Özülkü, Reyhan Karaca, Uhde Seçil ve Yeşim Salkım...

Tarih: 03.07.2017
Saat : 21:15
Yer: BURSA AÇIKHAVA TİYATROSU
Bilet Fiyatı: 23 - 33 TL /
Castiel találkozó

Castiel találkozó

Friday 27. December 2030
51 shares
Időkapszula kiásása

Időkapszula kiásása

Tuesday 23. September 2036
24 shares
Drogparty
Tuesday 31. December 2019
14 shares
Vezetés a Hungaroringen (dátum nem fix)
Saturday 20. October 2018
59 shares
New Year's Eve 2056 @Kossuth tér
Friday 31. December 2055
13 shares
SuperSenior Kupa IPSC jellegű pisztolyversen
Saturday 30. October 2021
9 shares
Find more interesting actions
Get recommendations for actions based on your Facebook taste. Only click, that's it!Show me actions suited for meNot now